Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ-ΟΘΩΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Στις 25 Ιανουαρίου 1833 σε ηλικία 17 ετών, ο Όθωνας αποβιβάστηκε στο Ναύπλιο, από τη βρετανική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη», εν μέσω λαϊκών επευφημιών, συνοδευόμενος από τριμελή Αντιβασιλεία Βαυαρών (που θα κυβερνούσε μέχρι αυτός να ενηλικιωθεί το 1835) και πολυμελή βαυαρικό τακτικό στρατό (3.850 στρατιώτες) που βαθμιαία συμπληρώθηκε από «εθελοντές», στην πλειοψηφία Γερμανούς.Επειδή ο Όθωνας ήταν ανήλικος, σχηματίστηκε επιτροπή αντιβασιλείας  από τους Βαυαρούς Άρμανσμπεργκ (πρόεδρο), Μάουρερ και Χάιντεκ. Η περίοδος της Αντιβασιλείας κράτησε από το 1832 μέχρι το 1835 και υπήρξε εξαιρετικά σκληρή. Από τα πρώτα διατάγματα ήταν η διάλυση των ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων των οπλαρχηγών. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και κάποιες εξεγέρσεις πνίγηκαν στο αίμα. Συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν πολλοί γνωστοί καπετάνιοι. Πέρασαν από δίκη τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα που καταδικάστηκαν αρχικά σε θάνατο, αλλά η ποινή τους μετατράπηκε σε 20 χρόνια φυλακή.Η διοίκηση του Κράτους ήταν έντονα συγκεντρωτική και γραφειοκρατική, με νομοθεσία εισηγμένη χωρίς να λαμβάνει υπ' όψη τις τοπικές ιδιομορφίες. Τα μέλη της Κυβέρνησης μοιραζόντουσαν ως προς την εύνοια ανάμεσα στους Αντιβασιλείς.
ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: 1)ΟΘΩΝΑΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
                                                                                    2)FRONTEX-ΒΑΥΑΡΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ
                                                                                    3)ΤΡΟΙΚΑ-ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΙΑ ΟΘΩΝΑ 
ΕΧΟΥΜΕ:
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (16 Ιουνίου 1952) είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2004 και ο ενδέκατος πρωθυπουργός της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας από τις 6 Οκτωβρίου 2009, μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Λόγο του ότι η Ελλάδα ως κράτος είναι σε κρισιμη οικονομική κατάσταση, γι'αυτό το λόγο ζήτησε την βοήθεια απο διάφορους οργανισμούς (ΔΝΤ,ΕΚΤ) για να δωθούν χρήματα ώς δάνειο για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Αυτοί (οι οργανισμοί) δέχτηκαν να μας δώσουν δάνειο. Μας έστειλαν επίσης και την "τρόικα". Η τρόικα αποτελείτε απο μια τριμελής επιτροπή.Η παρουσία της έφερε σκληρά μέτρα και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
Επίσης,  λόγο της λαθρομετανάστευσης, η ΕΕ μας έστειλε συνοριοφυλακή (λες και δεν μπορούσαμε να το κάνουμε μόνοι μας) την λεγόμενη FRONTEX (αποτελούμενη απο αυστριακούς,βούλγαρους,ρουμάνους,γερμανούς και κάθε καρυδιάς καρύδι). Καθόλη τη διάρκεια παρουσίας της FRONTEX στον ελλαδικό χώρο, οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν μειωμένη ευθύνη και δεν μπορούν οι Έλληνες να προσληφθούν ώς συνοριοφύλακες. Το αποτέλεσμα της παρουσίας της FRONTEX ήταν να διαλυθεί η συνοριοφυλακή.

ΑΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου